Protez Saç Kimlere Uygulanır ?
10 Eki 2015 10 Eki

Protez Saç Kimlere Uygulanır ?

10 Eki 2015 10 Eki
Comment count: 0

Saç protezi, kaybın sebebi ne olursa olsun saçı tamamen dökülmüş veya seyrekleşmiş kadın-erkek, genç-yaşlı herkese uygulanabilir. Kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sonucunda geçici saç kaybı yaşayanlar bile, protez saç uygulamalarıyla saçsızlık dönemlerini daha yüksek bir motivasyon ve moralle geçirebilirler.

Protez Saç Nedir?

Deneyimli uzmanlar tarafından ölçülendirilen ve %100 insan saçından gelişmiş tekniklerle üretilen saç protezinin özel bir yapıştırıcı solüsyonla saçsız veya seyrek saçlı bölgeye yerleştirilerek şekillendirildiği yönteme verilen isimdir. Tıbbi müdahale gerektirmeyen ve geri dönüşü mümkün olan; sağlıklı, kullanışlı, dayanıklı ve estetik bir uygulamadır.

Protez Saç Kimlere Uygulanır?

Saç protezi, kaybın sebebi ne olursa olsun saçı tamamen dökülmüş veya seyrekleşmiş kadın-erkek, genç-yaşlı herkese uygulanabilir. Kemoterapi ve radyoterapi tedavileri sonucunda geçici saç kaybı yaşayanlar bile, protez saç uygulamalarıyla saçsızlık dönemlerini daha yüksek bir motivasyon ve moralle geçirebilirler.

Protez Saç Kimlere Uygulanmaz?

Saç protezinin uygulanamayacağı kişiler; 6 yaşın altındaki çocuklar ve egzama gibi ileri derecede kronik cilt rahatsızlığı olanlar.

Protez Saç Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler

Saç bakımı ihmal edilmemeli. Protezin genel olarak haftalık iki haftalık aylık bakımları yaptırmalısınız protezin yerleştirildiği bölgedeki saçlar düzenli olarak kesilmezse, bir potluk görüntüsü oluşabiliyor. Bu nedenle mutlaka kuaför bakımı yapılması gerekiyor. Bu bakım protezin uygulandığı merkezde yapılmalı. Çünkü protezin çıkarılıp tekrar yerleştirilmesi gerekiyor. Ardından saçlara bakım uygulanıyor bu uygulamalar her firma protez saça bakım adı altında ücret alır merkezlerde dikkat etmeniz gereken noktalar saçınız sizden çıkarıldıktan sonra ne tür işlemlerden geçiriliyor protez saçlar cansız olduğu için beslenemez bunun için özel ürünler kullanılarak buhar ve fırınlanması gerekiyor. Normal saça yapılan tüm bakım ve uygulamalar protez saça da yapılabiliyor ancak bu ürünlerin özelikle cansız saçlara yönelik olmasına dikkat etmelisiniz.

Protez Saç Bakımı

Bakım malzemelerini protez saç firmalarından alır bakımı evde yapabilirsiniz ancak evdeki bakımda sadece cildinize temas eden medikal yapıştırıcıları yenileyerek uygulaya biliyorsunuz saçlarınızın bakımını üç ayda bir profesyonel bakım yapılmalı fırınlama ve buhar yapılmalı saç kırıklarınızı almak için.Renklerdirme konusunda ise eğer %100 insan saçı ise rahatlıkla renklendirebilirsiniz.

Protez Saç Ne Kadar Süre Dayanır

Bu tamamen kişinin şahsi bakımı ile alakalıdır. Şahsi bakımına özen gösteren kişinin kullanımıyla, özen göstermeyen kişinin kullanımı arasında çok büyük fark bulunmaktadır. Ortalama ömrü 2 yıldır. Kişisel bakımda çok önemli ama saçlar, protezin altyapısına düğümleme metoduyla ekilmektedir. Bu düğümler kullanım esnasında doğal olarak çözülüp yerinden çıkar, ve bu nedenden dolayı saçlarda eksilmeler olur ve protez saç altyapısı sürekli cildinize temas ettiğinden terlemeden dolayı zaman içinde yıpranır iki adet protez saç siparişi vermenizi tavsiye ederiz bir saçınızı kullanırken diğer saçınız dinlenmede kalır bu şekilde değişimli kullanarak saçlarınızın ömrünü uzata bilirsiniz.

Saç Protez Uygulama Aşamaları

ÖLÇÜLENDİRME : Alışılmış saç dökülmesine maruz kalmış başın seyrek ve saçsız alanları 8 bölgeye ayrılır.Saç Yerleştirme işleminin ilk basamağını oluşturan “ölçülendirmenin“ doğru yapılmış olması, sonraki adımların başarısında önemli rol oynar.Ölçülendirmede başın dökülmüş veya seyrekleşmiş bölgelerinin çizimi yapılır ve kafa yapısının doğru şekilde tanımlanması ile bu bölgenin bir saç kalıbı oluşturulur. Saç örneğinin ve özelliklerinin özel bir sipariş formuna kayıt edilmesi aşamasından sonra artık üretim için kargonun yurtdışına gönderilmesi işlemine başlanabilir. Bu 6 ila 8 haftalık bir süreçtir.

YERLEŞTİRME : Saç yerleştirme işleminin başarısı; kişinin saçının renk, kalınlık, uzunluk, dalga boyu gibi yapısal özelliklerinin doğru tanımının yapılmasına ve kendi saçlarının başı üzerinde sergilediği yoğunluk-seyreklik verilerine uyumunun iyi belirlenmesine bağlıdır. Bu aşamada uzmanlık ve deneyim çok önemlidir.Saç protezi özel yapıştırıcı bir solüsyonla önceden ölçümlendirmesi yapılmış saçsız veya seyrek alanı içine alacak şekilde başa uygulanır.

TASARIM : Son aşamada yüze uygun saç kesimin oluşturulması ile saçsızlık tarihe karışır. Bu aşamanın ehil ve bilinçli eller tarafından yapılmamış olması estetik olmayan görünüme yol açabilir. Saç protez uygulamasının son aşaması olan model tasarımı müşterinin istediği şekilde oluşturulabilir. Yeter ki önceki aşamalar doğru ve uzman ellerde şekillenmiş olsun. İster kısa ister uzun, her türlü taranabilecek ve şekillendirilebilecek saçların temini bu sektörde mümkün. Aksi durumu yaratanlar sözünü ettiğimiz kurumsallıktan ve vizyondan uzak, ehil olmayan ve bu sektöre zarar vermeye devam eden, salt kazanç peşinde koşan, sözde saç uzmanı geçinenlerdir.

 

Leave a Reply